Hoera mijn man is klusser

Hoera mijn man is klusser

mei 11

Mijn man is handig, hij is niet zoals de mannen in het programma van John Williams, die zijn zo perfectionistisch zijn dat nooit iets goed genoeg is behalve een grote klerezooi. De vrouwen staan dapper aan hun zijden, de wanhoop nabij, jarenlang. Maar ze blijven bij hun vent, ze houden van hem, ze kijken al die tijd naar hem op met grote koeienogen van bewondering. Hun held zal het echt nog wel gaan maken, dat paleisje, op een paar jaar komt het niet aan. Op een missende douche of toilet ook niet, ze redden zich wel met een emmer en een rubberen slang of een tentdoek bij gebrek aan een muur. Ze blijven lachen.

Ik heb een heel andere klusser. Geen dak gaat hem te hoog, er wordt gewoon ter plekke een hoogwerker voorgereden, waarbij ik dan heel romantisch mee omhoog mag om gezamenlijk de top van de wereld te zien. Geen vloer te diep om eruit te hakken om de boel te isoleren en van vloerverwarming te voorzien om mijn onderdanen warm te houden in de winter. Airco plaatsen omdat we toch wel erg warme nachten hebben tegenwoordig, geen probleem, het hangt er al nog voordat ik de vraag gesteld heb bij wijze van spreken. Zo één heb ik er.

Ik heb er een tijdje over gedaan om deze te ontdekken, het moet natuurlijk wel op alle fronten samen gaan, anders kan hij nog zo goed passen en meten maar dan wordt het toch wel heel erg wrikken en wringen en dat kan ook weer niet de bedoeling zijn. Ik wist niet waar te zoeken, maar dit prachtexemplaar werd me gewoon in de schoot geworpen. Hij is nog mooi ook. Dan kon mijn oma op haar 98e wel het spreekwoord ijveren van een mooie tafel kun je niet eten, van een lelijke toch ook niet?

Uiterlijk en innerlijk moet wel een beetje in evenwicht zijn hoor, anders blijven we nergens . Mijn inziens kom je nog het beste weg met een man die voor jou aantrekkelijk is van binnen en van buiten en die zelf die tafel maakt.