Tien Tinten Mega Mindy

Tien Tinten Mega Mindy

feb 18

Hoe ik in 2013 op de website terecht kwam weet ik nog steeds niet, ik beschouw het als een handreiking van het lot. Ik zat uitgeblust op de bank. Mijn benen voelden zo zwaar als twaalf zakken cement. Het liefst vouwde ik me dubbel, gooide een dekbed over me heen en kwam nooit meer overeind. Me door de maffia in een rivier laten gooien, met cement en al aan mijn onderstel, leek me heel aanlokkelijk. Het was geen optie, voor zover ik wist had ik geen connecties met de onderwereld en mijn dekbed lag in de slaapkamer, dus surfte ik zonder veel animo verder.
Energieweek Andalusië, stond er vermeld met grote letters. Een week lang tijd voor jezelf. Zon en rust terwijl je je energie in balans brengt en herstelt. Je komt heerlijk uitgerust en vol energie weer terug.
‘Die durft’, mompelde ik voor me uit, ‘lefgozer hoor, een goede die mij volgetankt krijgt’.
Bij nadere inspectie van de website bleek de vent een vrouw te zijn: Jeanine Hofs, gespecialiseerd in het vinden en behouden van ieders persoonlijke juiste energie balans.
Zo, zo, pittige tante!
Daarnaast bleek ze ook nog de Shenmen kliniek in Eindhoven te runnen en vakbekwaam te zijn in het uitoefenen van Traditionele Chinese Geneeswijzen en aanverwante technieken ter bevordering van de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mens. Aangesloten bij vakverenigingen en zorgverzekeraars. Bovendien had de dame had een boek geschreven: Blijvend meer energie volgens de vijf elementen.
Help! Wat was dit voor een mannetjesputter? Nauwgezet bestudeerde ik haar foto. Helemaal geen manwijf maar een frisse hippe vrouw met van eind dertig. Zucht, ook dat nog!
Waar haalde ze in hemelsnaam de kracht vandaan om haar haren in tien verschillende tinten rood te verven?
Ondertussen zat ik rechtovereind op de bank, helemaal opgewonden, dat had ze inmiddels al wel voor elkaar gekregen, die tien tinten Mega Mindy.
Helemaal in de impulsieve ‘flow’ gaf ik me op voor de week Spanje onder het motto: baat het niet dan schaadt het niet.
Ik heb het geweten.
Het werd een week waarin ik kennismaakte met Jeanine en negen andere geweldige vrouwen. En één man, een wonderschone vent uit Iran, de echtgenoot van Jeanine. Een kerel gelijk een prins, weggelopen uit een Perzisch sprookjesboek.
Gedurende de week werden we gecontroleerd op lichamelijke blokkades, door Jeanine, niet door de prins, en leerden hoe deze op te heffen.
Drie keer per dag deden we oefeningen en opdrachten op het grasveld bij onze landelijke accommodatie. En ongelofelijk maar waar, we kregen zelfs huiswerk.
Ook aten we drie keer per dag onze buiken bol aan de overheerlijke maaltijden. In de tijd die overbleef, zwommen, luierden, lazen en lachten we aan het zwembad. We werkten hard aan onszelf en tien tinten Mega Mindy Jeanine werkte het hardst van allemaal, ze was geweldig!
We kregen een sherryproeverij van Caroline, een Nederlandse woonachtig in Spanje, en lachten steeds harder naarmate er meer glaasjes werden gevuld en geleegd. Tijdens de shoppingtour in Jerez, zakte het geldniveau in onze beurs, maar ons energiepeil was de afgelopen dagen dusdanig opgekrikt dat het ons niets kon schelen. Caroline zorgde voor een uitgebreide tapas route, dus waren we allemaal voldaan en blij. Het Perzische vorstenkind misschien iets minder, die snakte naar mannelijk gezelschap in plaats van de inmiddels energievretende aanwezigheid van al die vrouwen.
Natuurlijk kwam aan ons verblijf een eind.
Na een laatste korte nachtrust en een nog kortere vliegreis betraden we energieker dan ooit de Nederlandse bodem, met een zak vol koopjes én geleerde vaardigheden van Jeanine.
Vaardigheden die te allen tijde ingezet konden worden, thuis, op het werk of in de rij bij de kassa. Bij een ruzie of andere stresssituatie. Of gewoon, om de dag mee te beginnen of af te sluiten.
Het was een week om nooit meer te vergeten, ik had het niet willen missen en mijn besluit hieraan deel te nemen was één van de betere beslissingen in mijn leven. Ik maak nog vaak gebruik van de datgene wat ik heb geleerd.
Dus, lieve Jeanine, lieve tien tinten Mega Mindy, dit is mijn koosnaam voor en dankwoord aan jou.