Blind date

Blind date

jul 31

Voor het eerst in mijn leven had ik een blind date geregeld. Voor mezelf.
Op een ochtend was ik ijverig aan het twitteren toen een tweet mijn aandacht trok.
Een oproep voor een afspraak.
Er was geen foto bij geplaatst, wel een leuk uitziend logo.
Een figuur in het zwart die een paarse ladder droeg, in de breedte. Iets in die geest. Mijn zicht was vertroebeld omdat ik mijn contactlenzen nog niet in had gedaan.
Omdat de tekst mij aansprak, reageerde ik meteen. Een afspraak was snel gemaakt. Eerst een etentje in een restaurant, daarna een verdere kennismaking onder het genot van een borreltje.

Beduusd zat ik achter mijn laptop. Had ik niet eerst om een foto moeten vragen? ‘Nee, integendeel,’ sprak ik mezelf streng toe. Ik wist als geen ander hoe mensen zich op uiterlijkheden kunnen verkijken.
Toch was ik er niet gerust op. Stel je voor dat ik straks met iemand van een louche glazenwassersbedrijf aan tafel zou zitten. Ik kende genoeg verhalen over de onderlinge concurrentiestrijd. Ze smijten elkaar zonder pardon van de ladders af.

De avond van de date brak aan. Gewapend met mijn beurs ging ik op pad. Eten en drank voor eigen rekening, dat was afgesproken.
Ik liep het restaurant binnen.
De ober kwam naar me toe. Ik noemde mijn naam en hij bracht me naar een lange tafel waar 16 vrouwen zaten te lachen en te praten.

‘Welkom bij onze netwerkgroep, Drukke Dames 040, leuk dat je er bent’, zei een van de vrouwen. We gaan zo lekker eten en na elke gang wisselen we per 3 vrouwen van plaats zodat we met alle vrouwen kennis kunnen maken. Later volgt in het restaurant boven een korte lezing, gegeven door een inspirerende vrouw. Daarna is er gelegenheid om kennis te maken met de andere 34 vrouwen die nog komen.’

Het werd een avond om niet snel te vergeten. Ik had ter plekke kunnen sterven. Er zou goed voor me gezorgd worden door de aanwezige stervensbegeleidster. Een ander had het wel op beeld vastgelegd, de catering verzorgd of mijn testament nagelezen. Kinderen zouden worden opgevangen en echtgen00t psychisch ondersteund. bij elkaar gekomen. Netwerken is net werken, maar dan leuker. Ik raad het iedereen aan, zo’n blind date. Helemaal toen ik het logo van @Drukke Dames nog eens goed bekeek. Geen ladder te bekennen.